Het voorbije Pinksterweekend gebeurden verscheidene dodelijke ongevallen, onder meer met fietsers en motorrijders. Alles samen kwamen negen mensen om het leven. Er vielen ook verschillende gewonden.
In Sint-Gillis-Waas is maandagavond een fietser om het leven gekomen na een botsing met een tractor.

In de nacht van zondag op maandag kwam een 21-jarige automobilst om bij een verkeersongeval in Vaux-sur-Sûre, in de provincie Luxemburg. Hij vloog er uit de bocht.

In Tielt-Winge kwam zondagavond een vrouw om het leven bij een ongeval op een kruispunt. Haar zoontje, die ook in de wagen zat, raakte zwaargewond. In Gistel kwam zondagmiddag een 65-jarige wielertoerist om. Hij reed in groep op een verhoogd fietspad, week af en kwam op de rijweg terecht. Hij werd aangereden door een vrachtwagen.

In de Wevelgemse deelgemeente Gullegem kwam zaterdagavond een man om bij een ongeval met een quad. De bestuurder verloor de controle over het stuur, waarna de quad over kop ging.

Zaterdagochtend reed een auto in op twee fietsers in Couillet in Henegouwen. Eén van de fietsers stierf ter plaatse, de tweede raakte gewond.

Nog zaterdagochtend vroeg gebeurde een dodelijk verkeersongeval op de A10 in Zandvoorde. Een bestuurder reed achteraan in op een vrachtwagen. Vrijdagnacht kwam een motorrijder om nadat hij tegen een tractor botste in het Oost-Vlaamse Zulte.

Op de ring rond Diest kwam een wagen met twee inzittenden onder een geparkeerde vrachtwagen terecht. De passagier stierf ter plaatse.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig