Bennati wint in massasprint
Foto: REUTERS
Daniele Bennati heeft de derde rit van de Giro gewonnen. Hij versloeg Erik Zabel en Danilo Hondo in de sprint. Franco Pellizotti, ploeg- en landgenoot van Bennati, blijft leider.

In de derde rit van de Ronde van Italië moest het peloton 221 kilometer afleggen tussen Catania en Milazzo, de laatste rit aan de kusten van Sicilië. De lus om de vulkaan Etna gaf de wedstrijd een matte start, het gemiddelde lag aanvankelijk nauwelijks boven de 30 km/u.

Zes renners kozen dan maar het hazenpad: Riccardo Chiarini, Mickaël Buffaz, Jérémy Roy, Pavel Brutt, Matej Jurco en Kevin Seeldraeyers (Quick Step), die met een voorsprong van 4 minuten zelfs enige tijd virtueel rozetruidrager was.

Op een 30 km van de finish was de pret voor Seeldraeyers en co echter uit. Het peloton, dat al een keer was opgeschrikt door een massale valpartij met onder David Millar en Riccardo Riccò als voornaamste slachtoffers, gaf plankgas. Bij een tweede valpartij op 20 km van Milazzo moest Bradley McGee worden afgevoerd met een sleutelbeenbreuk.

In de slotfase regende het nog aanvalspogingen, maar een massasprint was onvermijdelijk. Robbie McEwen en Mark Cavendish zaten te ver om mee te dingen. De winst ging naar de Italiaan Daniele Bennati, die het makkelijk haalde voor de Duitsers Erik Zabel en Danilo Hondo. De sprint verliep evenwel niet zonder incidenten. Zo kwamen Brown en Trussov in de sprint ten val, maar zonder veel schade, bleek achteraf.

Bennati's Liquigas-ploegmaat Franco Pellizotti behoudt de roze leiderstrui.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig