Pinksterweekend voltreffer aan de kust
Foto: pmg
"Tijdens de hele zomer 2007 hebben we maar één weekend zoveel volk gezien als dit pinksterweekend", zegt Frank Meyers van de Blankenbergse Badersbond. Voor de verhuurders van strandzetels en cabines was het weekend een echte topper.

"Het succes van de volgende dagen zal afhangen van de voorspellingen op radio en tv", waarschuwt Meyers. "We hopen alvast op een voortzetting van de zomer zoals die nu is gestart."

Volgens regiomanager Kust bij Westtoer, Pieter Kooten, was het pinksterweekend een echte topper. "Op enkele na zullen alle hotelkamer bezet zijn geweest", evalueert hij. "Ook de verhuring van vakantiewoningen en kampeerplaatsen was zeer goed. De campings kenden ondermeer een hoge bezettingsgraad door de vakantie in Nederland. Dit zonnige verlengde weekend heeft volgens de toeristische centra aan de Kust ook mensen geprikkeld voor een zomervakantie aan zee. Het aantal boekingen dit weekend lag hoog."

Op de wegen naar de Kust was er tijdens het pinksterweekend alle dagen drukte. De grootste drukte wordt maandagavond verwacht. Maandagnamiddag was het al plaatselijk druk op de E40 tussen Jabbeke en Gent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig