In Rangoon in Myanmar is maandag een C-130 van het Amerikaanse leger geland met hulp voor de slachtoffers van de cycloon Nargis. Het gaat om het eerste toestel van de VS dat mag landen in Myanmar. Ondertussen wachten de Verenigde Naties nog altijd op een twintigtal visa voor haar buitenlandse medewerkers.
De VN dringen er bij het militaire bewind op aan om snel te handelen om nog meer slachtoffers te voorkomen, tien dagen nadat de cycloon Nargis een ravage heeft aangericht in het land.

Volgens de VN sijpelt er meer buitenlandse hulp binnen in Myanmar, maar blijft die ruim onvoldoende. De ravage die Nargis aanrichtte is immers enorm. Het dodentol wordt geschat op meer dan 100.000 en er zijn zo'n twee miljoen mensen dakloos.

Internationale hulporganisaties en de VN waarschuwen dat als de hulp niet snel ter plaatse komt, de balans nog veel hoger kan oplopen. Momenteel zouden slecht een half miljoen mensen al enige vorm van hulp gekregen hebben. Heel wat gebieden blijven intussen afgesloten van de buitenwereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig