Op Euronext Brussel is de Bel20 in lijn met de Europese beurzen met bescheiden winsten geopend. De handel verloopt eerder rustig. Richtinggevend bedrijfsnieuws is er nauwelijks, al winnen de grondstoffenwaarden wel dankzij de stijgende metaalprijzen.
Na 20 minuten handel wint de Bel20 0,4 procent op 3.840,48 punten. De index telt drie dalers, alle andere aandelen koersen hoger. De toonaangevende Europese indices winnen allemaal ongeveer 0,6 procent.

Agfa-Gevaert tekent voor de grootste winst binnen de Bel20. Het aandeel wint 1,1 procent op 5,39 euro. De beeldvormingsgroep geniet nog altijd na van de speculatie rond mogelijke overnemers van delen van of het volledige bedrijf.

InBev tekent daarentegen voor het grootste verlies met een min van 0,7 procent op 50,28 euro. Vorige week publiceerde de Belgisch-Braziliaanse brouwer ontgoochelende resultaten.

Op de brede markt ziet Lotus Bakeries zijn optimistische omzetverwachtingen voor het eerste halfjaar beloond met een winst van 1,1 procent tot 278 euro. Het bedrijf hield vorige vrijdag zijn algemene vergadering en publiceerde tegelijkertijd een trading update. Daarin voorziet het bedrijf een

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig