De derde editie van het openluchttheaterfestival Leuven in Scene heeft dit weekend volgens de organisatoren 80.000 mensen naar Leuven gelokt, waarmee deze editie het even goed doet als twee jaar terug.
De grootste publiekstrekkers waren het slag- en vuurwerk van Les Commandos Percu en de luchtacrobatie op 50 meter hoogte van de Grupo Puja! Voor de volgende editie is het wachten tot het pinksterweekend van 23 en 24 mei 2010.

Leuven in Scene ging twee jaar geleden van start als opvolger van de Bierfeesten. Blikvanger twee jaar terug was de inkleuring met licht van het stadhuis op de Grote Markt door de Fransman Patrice Warrener.

In vergelijking met toen werden deze keer op meer pleinen activiteiten georganiseerd om de grote toeloop wat te spreiden. Deze keer was er op 13 verschillende locaties in de binnenstad iets te beleven.

Ook dit jaar waren er weer heel wat opmerkelijke dingen te beleven, zoals de Nederlandse wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou die een concert gaf in de 12 meter hoge vogelkathedraal op de Grote Markt en de 20 levensecht uitziende poppen die Claude Merle verstopte in winkeletalages van de Bondgenotenlaan.

Er was ook een wereldpremière. Met een audiofoon kon men weten te komen hoe de Bondgenotenlaan er in 1964 uitzag. Het was de eerste keer dat de Zwitserse firma La Fondation Slam een project opzette met de erfenis van Otto Waltser, de grootste verzamelaar van wandelingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig