Bergen wil niet, Beveren kan niet
Beveren heeft na het gelijkspel tegen Bergen nog steeds geen zekerheid over deelname aan de eindronde. Lierse speelde immers ook gelijk tegen Lokeren en dat betekent dat het verschil twee punten blijft. De laatste speeldag wordt alleszins spannend tot de laatste minuut.
De Waaslanders moeten alvast hopen dat Lierse zeker niet wint op het veld van jawel, Lokeren en zelf voor alle zekerheid punten pakken op het veld van Sint-Truiden. Of dit zo simpel wordt is een andere zaak. Tegen Bergen kon Beveren immers opnieuw niet overtuigen. De supporters die uit protest tegen een fusie met Lokeren na iets meer dan vijf minuten het stadion betraden, misten enkel een ver schot van Seka. Doelman Konstantinidis duwde de bal in hoekschop. De doelman van Bergen was enkele minuten later verslagen toen dezelfde Seka een vrijschop trapte. De bal botste tegen de binnenkant van de deklat. Op een tegenaanval van Bergen scoorde Cordaro, maar het doelpunt werd afgekeurd na een fout op Copa. Een ver schot van Zoko werd door de doelman van Beveren gemakkelijk gepakt. Seka probeerde het voor de thuisploeg nog eens van ver, maar zijn schot werd opnieuw door de bezoekende doelman gepareerd. De laatste kans van de eerste helft was voor Bergen. Dalmat zag Copa te ver uit zijn doel staan en stuurde de bal vanop eigen helft richting doel. De bal dwarrelde echter over.

Breien

De tweede helft leverde aanvankelijk niet veel op. Beveren trachtte het initiatief te nemen, maar teerde op waar het al heel het seizoen erg goed in is. Veel breiwerk, maar weinig uitgespeelde kansen. Net na het uur bracht trainer De Bolle Snoeckx in met de bedoeling om het slot op de wedstrijd toch open te breken. Seka probeerde nog eens van ver, maar trapte naast. Copa moest nog eens attent reageren en Rabesandratana redde op de lijn.