Al 3,7 miljoen euro voor wie Britse peuter vindt
LISSABON - Een groep Britse zakenmensen en beroemdheden hebben zaterdag een beloning van ongeveer 1,5 miljoen pond (2,2 miljoen euro) uitgeloofd voor de tip die leidt tot de vondst van het 3-jarige meisje Madeleine McCann, die negen dagen geleden verdween. Dat brengt het uitgeloofde bedrag zaterdag, de verjaardag van Maddie, in totaal op 2,5 miljoen pond (bijna 3,7 miljoen euro). Eerder had een andere Britse zakenman al bijna anderhalf miljoen euro beloofd.
De tweede beloning wordt uitgeloofd door onder meer Virgin-topman Richard Branson, de Britse miljardair Philip Green en Bill Kenwright, theaterproducent en voorzitter van de Engelse voetbalclub Everton. Ook het Britse boulevardblad News of the World droeg haar steentje bij en deed bijna 370.000 euro in het zakje.

Precies op de verjaardag van de 3-jarige Maddie deden haar ouders zaterdag opnieuw een oproep om 'de inspanningen om hun dochter te helpen vinden, te verdubbelen'. Ze zeiden ook 'ontroerd te zijn door de enorme bereidheid van mensen om er alles aan te doen om Maddie terug te vinden'.

Heel wat bekendheden uit het voetbalwereldje betuigden intussen hun medeleven met de familie van de verdwenen peuter. Onder meer de bondscoach van Portugal Luiz Felipe Scolari, de trainer van de Britse voetbalclub Chelsea José Mourinho en sterspeler van Benfica Lissabon Nuno Gomes wilden de familie een hart onder de riem steken. Eerder hadden ook David Beckham en Cristiano Ronaldo een oproep gedaan voor Maddie.