Wat een soep!
(archieffoto) Foto: rr
Wie zin heeft in een exclusief soepje zakt best af naar Londen. Daar serveert een Chinees restaurant een exquise soep voor maar liefst 108 Engelse pond, omgerekend zo'n 158 euro. Let wel, de speciale haaievinnensoep van Kai Mayfair moet vijf dagen vooraf worden besteld. Volgens de eigenaar worden per maand gemiddeld twee borden leeggeslurpt.
De soep, ook wel 'Boeddha Springt Over De Muur', bevat onder meer het schelpdier zeeoor, Japanse bloemenpaddenstoel, zeekomkommer, gedroogde Sint-Jacobsschelp, kip, Hunan-ham, varkensvlees en ginseng. De verschillende ingrediënten worden urenlang gekookt. Het resultaat is een zeer smaakvolle vleesachtige bouillon, waarvoor volgens de restauranteigenaar 'zelfs de vegetarische Boeddha over een muur zou springen om het te kunnen vinden'.

Bovendien is de soep naar verluidt zijn geld meer dan waard. ,,Indien je dit thuis zou bereiden met zelf gekochte ingrediënten dan zou je minimaal hetzelfde kwijt zijn'', klinkt het.

Diegenen die er het geld niet voor over hebben, moeten echter niet vrezen: het restaurant heeft ook een goedkopere 'versie' voor ongeveer achttien euro op het menu staan.