Ziggy Marley, Sniper en The Locos op Couleur Café
Foto: rr
BRUSSEL - Aan de affiche van Couleur Café zijn dertien nieuwe namen toegevoegd. Onder meer Ziggy Marley, Sniper en The Locos hebben hun komst naar de achttiende editie van het wereldmuziekfestival bevestigd. Eerder zegden Jaune Toujours, Daan, Buscemi en The Roots toe.
De aftrap van Couleur Café wordt op vrijdag 29 juni gegeven op de site van Tour & Taxis in Brussel. Wereldmuziekpionier Manu Dibango viert er zijn 50-jarige carrière met een big band en enkele gasten. Ook The Havana Lounge, Skarbone 14, Jaune Toujours en DJ Click maken de eerste festivaldag hun opwachting.

Zaterdag 30 juni biedt Couleur Café onder meer een podium aan Rachid Taha, Yuri Buenaventura, Cassius, Daan en Ziggy Marley. De oudste zoon van de grootste reggaelegende ooit was tien jaar geleden al te gast op Couleur Café met zijn Melody Makers en komt nu zijn soloplaat 'Love is my religion' voorstellen.

De laatste festivaldag, zondag 1 juli, is gereserveerd voor onder meer Johnny Clegg, The Roots, Horace Andy, The Locos en Malibu Stacy. Andere concerten die dag zijn er van Ayo, Konga Vibes, Sierra Leone's Refugee All Stars, LexXxus & PNB en ABB.

De voorverkoop voor Couleur Café start vrijdag in de gekende voorverkooppunten en via www.couleurcafé.be. Een dagticket kost 29 euro in voorverkoop en 36 euro aan de deur. Voor een driedagenpas moet 64 euro worden betaald.