WUUSTWEZEL - De kop is er af voor Joel Smets. De motorcrosser won maandag in Wuustwezel zijn eerste grote wedstrijd van het seizoen. Smets haalde het voor wereldkampioen Stefan Everts en Steve Ramon. De snelste man in Wuustwezel was ongetwijfeld de Nederlander Marc De Reuver maar hij kwam door zijn onbezonnenheid meermaals ten val en verloor daardoor veel punten.
Kevin Strijbos nam in de eerste reeks voor eigen volk al in de tweede ronde het commando over van Joel Smets. Hij sloeg meteen een kloof, maar kon niet verhinderen dat de De Reuver op zijn sokken naar hem toe kwam geslopen en hem drie ronden voor het einde de leiding ontfutselde. In de strijd om de derde plaats vochten Stefan Everts en Joel Smets een robbertje uit. Everts toonde zich uiteindelijk de beste.

In de tweede reeks ging het er vooraan spectaculair aan toe. Smets begon aan de kop, maar werd afgelost door Steve Ramon, die op zijn beurt afgelost werd door Marc De Reuver. De Nederlander ging als een waanzinnige te keer, maar kwam ten val en viel terug naar de negende plaats. Door die val nam Ramon opnieuw de leiding, maar hij was niet opgewassen tegen het slotoffensief van een ontketende Joel Smets. Voor Smets was het pas zijn eerste reekszege van het seizoen. Stefan Everts reed lange tijd op de derde plaats maar werd door een val naar de 7e plaats verwezen.

Ook in de derde reeks nam Smets resoluut de koppositie in, voor Stefan Everts, Steve Ramon en Ben Townley. De Nieuw-Zeelander reed na een val van Smets in één ruk naar de kop en vocht ronden lang een duel uit met Stefan Everts. Die wilde de reeks winnen en nam Townley te grazen. Everts reed de laatste ronden gans alleen. Townley verloor door een val nog de tweede plaats en daardoor ging de eindzege in Wuustwezel in extremis nog naar Joel Smets, die derde werd in de laatste reeks.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in