Dave Bruylandts breekt elleboog na val op training
Foto: belga
BRUSSEL - Het noodlot lijkt Dave Bruylandts niet te sparen. Net voor de Ronde van Vlaanderen zag Bruylandts zijn vriendin Femke Melis opgeschept worden door een minibusje, nadat ze samen op training waren. Paasmaandag kwam Bruylandts zelf onzacht met het asfalt in aanraking, toen hij de wegen ging verkennen van de wereldbekerkoers Luik-Bastenaken-Luik. In het Universitair Ziekenhuis van Luik stelde de dokter drie verschillende breuken ter hoogte van de linkerelleboog vast.
"In feite is het gewricht zelfs verbrijzeld. Dave wordt overgebracht van het ziekenhuis te Luik naar Herentals, waar mogelijk vanavond nog een operatie volgt door dokter Claes. Dit is een ramp", aldus sportdirecteur Johan Capiot van de Chocolade Jacques-ploeg.

"Het is onze tweede elleboogbreuk in de ploeg na evenveel dagen. Eerst smakte Gerben Löwik tijdens Parijs-Roubaix tegen de vlakte, nu is het de beurt aan Bruylandts. Dave wou op training een jasje uitdoen en op een of andere manier zou plots zijn stuur weggeslagen zijn. Hij viel op de elleboog en wist meteen hoe laat het was."

"Wij hebben ons deel van de tegenslagen al gekregen. Andy Capelle heeft bijna nog geen meter getrapt, nadat die een ontsteking kreeg begin dit seizoen aan het kaaksbeen. Rik Reinerink was out met een gebroken schouderblad en nu dus Löwik en Bruylandts die beiden in het ziekenhuis liggen met een elleboogbreuk. Dan heb ik het zelfs nog niet gehad over Chris Peers, die Parijs-Roubaix reed met een genaaide knie en Johan Gadret die in Parijs-Roubaix ook al een gapende wonde ter hoogte van de knie opliep. Met Löwik en Bruylandts ben ik voor een langdurige tijd twee sterkhouders kwijt", zuchtte een aangeslagen Capiot.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in