Dader speelde graag 'Counterstrike'
Foto: rr
De dolle schutter in het Duitse Winnenden speelde graag gewelddadige computerspelletjes, zo heeft een politiewoordvoerder gezegd. Dat blijkt uit een eerste onderzoek van zijn in beslag genomen computer.
Politiewoordvoerder Klaus Hinderer bevestigt dat de zeventienjarige dader de voorbije maanden veel tijd heeft gestoken in moordspelletjes op zijn computer. De speurders hebben onder meer het spel Counterstrike gevonden. Bij dat game is het de bedoeling een groep van tegenstanders te doden om je doel te kunnen te bereiken.

Ook het schieten met luchtdrukwapens was een van zijn hobby's, zegt de woordvoerder nog.

Over het motief van de dader heeft de politie enkele aanwijzingen, zo blijkt vanmorgen. Maar welke die zijn, willen de onderzoekers voorlopig niet zeggen.

Wapenwetgeving

Tegen de vader loopt inmiddels een onderzoek naar overtreding van de wapenwetgeving. Tim K. zou het moordwapen immers uit de slaapkamer van zijn ouders hebben genomen, terwijl alle andere wapens van het gezin wel veilig waren opgeborgen.

'Alles wijst erop dat de vader nalatig was wat betreft het bewaren van zijn wapens', aldus leidend speurder Ralf Michelfelder tegenover de openbare Duitse omroep ZDF.

De gewonde slachtoffers van de schietpartij hebben inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten.