WASHINGTON - Het Amerikaanse magazine Time heeft een foto gepubliceerd van de Amerikaanse president George W. Bush in gezelschap van Jack Abramoff, de oud-lobbyist die wordt vervolgd wegens corruptie. Het Witte Huis houdt vol dat de president zich niet herinnert Abramoff ooit ontmoet te hebben.

Volgens de online-editie van Time gaat het om de eerste foto waarop Bush te zien is in gezelschap van Abramoff. De foto werd genomen op 9 mei 2001 tijdens een bijeenkomst van onder meer parlementsleden in een gebouw in de buurt van het Witte Huis. De foto toont Abramoff op de achtergrond terwijl George W. Bush een van de klanten van de lobbyist groet.

In een reactie in Time erkent Scott McClellan, woordvoerder van het Witte Huis, dat Abramoff op de foto staat. Toch kan het Witte Huis zich niet herinneren dat de lobbyist op de bewuste bijeenkomst aanwezig was.

Abramoff pleitte begin januari schuldig in een corruptie- en omkoopschandaal dat de Republikeinse Partij dooreenschudde en dat een bedreiging vormt voor de politieke en professionele carrière van meerdere parlementsleden en hun medewerkers. Time onthulde eerder al het bestaan van vijf foto's waarop Bush in gezelschap van Abramoff te zien was, maar kon de foto's totnogtoe enkel zien en niet publiceren.