BRUSSEL- Enkele landgenoten hebben zich geplaatst voor de wereldkampioenschappen zwemmen in klein bad, die in april in het Chinese Shangai gehouden worden. Het zijn het mannelijke 4 x 200 m aflossingsteam (vrij), Tine Bossuyt, Jorina Aerents en Griet Buelens. Enkel Buelens trekt zeker naar China, de anderen lijken zich liever toe te spitsen op het groot bad, met het oog op het EK in Boedapest.
Griet Buelens (uitkomend voor Fast) zwemt tot de lente in klein bad, en daarna verblijft ze op de staatsuniversiteit van Ohio, waar ze in haar tweede licentie lichamelijke opvoeding zit. Volgende maand verdedigt ze op de Big Ten (interuniversitaire regionale kampioenschappen) haar titel op de 200 m vlinder en in maart neemt ze deel aan de NCAA (de "nationale" finales van de Amerikaanse universitaire kampioenschappen). Vervolgens keert ze enkele dagen terug naar België, naar haar woonplaats Kapelle-op-den-Bos, om nadien naar China af te zakken en deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Shangai. Vandaaruit keert ze terug naar Columbus, om haar laatste examens af te leggen.

De Europese zomerkampioenschappen in groot bad in het Hongaarse Boedapest staan ook op haar planning, maar ze moet de limiettijd nog wel zwemmen. Dat kan een probleem vormen, omdat ze na Shangai heel weinig aan competities in groot bad deelneemt.