Leterme heeft constructief gesprek met RTBF
Yves Leterme (CD&V) en RTBF-baas Jean-Paul Philippot hebben een gesprek gehad over de omstreden uitspraken van de voormalige formateur. Leterme vergeleek de Franstalige openbare omroep met de Rwandese zender Mille Collines, die 13 jaar geleden een hoofdrol speelde in de genocide in Rwanda.
'Met betrekking tot de commotie van de laatste dagen heeft Yves Leterme gezegd dat de vergelijking met Radio Mille Collines, zoals hij die hoorde en verwoordde, natuurlijk niet opgaat voor wat de RTBF betreft', luidt het. Hij wijst er ook op dat de ex-formateur heeft kunnen uitleggen wat hij niet begrijpt aan werkmethoden en aanpak van de RTBF. Daarrond zijn naar verluidt 'zorgvuldigheidsafspraken' gemaakt in beide richtingen.

Philippot stelde na afloop van de vergadering dat hij een aantal constructieve overwegingen met Leterme heeft kunnen uitwisselen. 'We hebben een open dialoog gehad', zei hij.

Op de vraag of de relaties tussen de RTBF en Leterme nu genormaliseerd zijn, antwoordde Philippot na lang aarzelen: 'Ik hoop het'.

Yves Leterme zelf legde geen enkele verklaring af na afloop van het gesprek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in