ISLAMABAD - Artilleriebeschietingen in de omgeving van de steden Piochar en Loe Namal in de Swatvallei in het noordwesten van Pakistan hebben maandagavond 'een groot aantal' militanten het leven gekost. Ook zijn er veel gewonden gevallen. Dat meldt het Pakistaanse leger.
In het weekeinde meldde het leger in Swat alle dorpen en steden te hebben heroverd die in handen waren gevallen van volgelingen van de militante geestelijke Maulana Fazlullah. Daarbij zouden ongeveer 290 rebellen zijn gedood en 140 gevangengenomen. Een aantal strijders en vierhonderd tot vijfhonderd sympathisanten van Fazlullah waren in een zijdal bij Piochar gedreven.

De activiteiten van de rebellen in de Swatvallei, op slechts 160 kilometer van de hoofdstad Islamabad, riepen twijfels op over het vermogen van de regering om de opstandelingen te bedwingen. Regeringsbronnen zeiden dat Fazlullah versterking had gekregen van Al-Qaeda en Talibanstrijders. Onder de doden en gewonden zouden verscheidene Oezbeken en andere buitenlanders zijn.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig