Formatie laat sporen na op internet
Op het internet worden Franstaligen opgeroepen donderdag te betogen tegen Vlamignen. Eerder deze week werd door heethoofden al het Vlaams Parlement beklad.
BRUSSEL - De politieke crisis van de laatste dagen laat zich ook voelen op het internet. Er wordt opgeroepen tot allerlei acties, maar omdat vaak de bron niet is te achterhalen, wordt gewaarschuwd dat het om een vervalsing gaat.
Dat is onder meer het geval voor de oproep om op donderdag 15 november te gaan betogen aan het Vlaams parlement en alle toegangswegen voor het kwart miljoen Vlaamse pendelaars naar de hoofdstad te blokkeren.

De oproep staat op de website nouvellerevolution.net.tc, waar echter niets over de identiteit van de initiatiefnemers terug te vinden is. De Franstaligen worden opgeroepen om donderdag om 14 uur tegenover het Vlaams parlement te verzamelen.
Dat het Vlaams parlement binnen de neutrale zone ligt, waarbinnen men niet mag betogen, wordt daarbij over het hoofd gezien.
Daarnaast zouden ook de toegangen voor de 250.000 Vlaamse pendelaars naar de hoofdstad geblokkeerd worden. De spoorwegen vanuit Vlaanderen moeten door menselijke kettingen afgezet worden en de belangrijke toegangswegen zoals de E40 vanuit Gent zouden met vrachtwagens en auto's versperd moeten worden. Hetzelfde geldt voor een aantal nationale wegen. De E40 vanuit Leuven mag open blijven omdat de pendelaars uit Luik via deze weg naar de hoofdstad rijden.

'Jodenster voor Franstaligen'

Een ander initiatief, dat van minder smaak getuigt, is een gele, vijfhoekige ster met daarin een haan, die de Franstaligen verplicht zouden moeten dragen in de rand rond Brussel.
'Op die manier kan je onmiddellijk de andere Franstaligen herkennen. Dat is toch democratischer, niet? ', luidt het in de begeleidende tekst.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in