LONDEN - Osama bin Laden, de hoofdverdachte van de aanslagen in de VS op 11 september, heeft toegegeven dat zijn al-Qaeda netwerk verantwoordelijk is voor de aanvallen op het World Trade Center en het Pentagon. Dit bericht de Britse krant The Sunday Telegraph.
De bekentenis zou staan op een video. Het beeldmateriaal zou circuleren onder zijn volgelingen, maar niet uitgezonden zijn door de Arabische televisiezender al-Jazeera. De video zou deel uitmaken van nieuw bewijsmateriaal van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De bewijsstukken zullen woensdag worden vrijgegeven.

Volgens The Sunday Telegraph zegt Bin Laden op de video: ,,De Twin Towers waren legitieme doelen, zij ondersteunden Amerika's economische machtspositie. Met de enorme torens is ook de enorme moraal in de Verenigde Staten vernietigd.''

De video zou eind oktober in de Afghaanse bergen zijn opgenomen. Bin Laden zou op het beeldmateriaal ook directe dreigementen hebben geuit aan het adres van president Bush en de Britse premier Blair. Ook zou hij landen als Japan, Duitsland en Australië hebben gewaarschuwd zich afzijdig te houden van het conflict. Zo niet, dan zouden zij ook met terroristische aanvallen te maken kunnen krijgen.