LUIK - België heeft zijn laatste wedstrijd in de voorrondes voor het EK 2004 met 2-0 gewonnen van Estland. Omdat ook Kroatië zijn wedstrijd tegen Bulgarije won, is België uitgeschakeld. Beide ploegen hebben in de eindstand van Groep 8 evenveel punten, maar Kroatië was de betere in de onderlinge duels.
De Rode Duivels namen zaterdag het heft meteen in handen. Toch was de eerste kans voor de Esten. Rooba schoot in de derde minuut vanop 20 meter op de vuisten van Geert De Vlieger.

België domineerde daarna duidelijk het spel. Clement toonde zich als eerste twee maal op rij gevaarlijk, hij infiltreerde regelmatig in het Estlandse strafschopgebied en testte de reflexen van doelman Poom. Ook Baseggio waagde in de 14de minuut zijn kans met de linker, na een hakje van Sonck, maar schoot voorbij het doel.

De voorzetten van Van Damme en Deflandre brachten niet het gewenste gevaar van de flanken, maar Mbo Mpenza kon toch in de 37ste minuut goed doorzetten op rechts, zijn voorzet miste net de spitsen.

In de laatste minuut van de eerste helft hielpen de Estlanders onze Rode Duivels. Na een vrije trap van Baseggio kopte Piiroja de bal in eigen doel: 1-0. Aangezien het in Kroatië nog steeds 0-0 stond, waren de Belgen op dat ogenblik virtueel geplaatst voor een barrageduel.

De tweede helft startte rommelig. Van Damme onderschepte een bal niet goed en de Estlanders waren meteen gevaarlijk. De Belgen hadden wel weer veel balbezit, maar de beste Est Rooba schoot vanuit het niets vlak naast de rechterpaal.

Tien minuten na de rust begonnen de Belgen weer wat scherper te spelen. Buffel passeerde goed zijn bewaker en ook Goor dreigde langs de flanken. Tot echte doelkansen kwam het niet. In de 60ste minuut maakte Buffel de bevrijdende 2-0. Een mooie combinatie bracht de Feyenoorder voor het doel. Hij prikte de bal in de linkerbovenhoek.

In de 72ste minuut zette Sonck sterk door, maar zijn schot miste richting. Ook Thomas Buffel infiltreerde sterk, tien minuten voor tijd, zonder te scoren.

Kroatië haalde het thuis van groepswinnaar Bulgarije met 1-0, een doelpunt van Ivica Olic. Daardoor behoudt het de tweede plaats, die recht geeft op de barragewedstrijden. België is uitgeschakeld.