HAMILTON - ,,Nee, ik ben niet ontgoocheld, omdat ik niet gewonnen heb", aldus Johan Vansummeren over zijn tweede plaats. ,,Ik ben vooral blij, omdat ik de koers heb kunnen rijden, die ik wilde rijden.'' De medailleplaats zorgde voor een bescheiden feestje in het Belgische kamp in Canada, waar ze de inspanningen voor een betere jeugdwerking eindelijk beloond zien.

,,Er is niet alleen de medaille voor Vansummeren", stelde bondscoach José De Cauwer verheugd vast. ,,Er is ook de vierde plaats voor Jens Renders, de elfde plaats van Steven Caethoven en de zeventiende plaats van Maxime Monfort.

,,Van bij het begin wist ik dat ik tot iets groots in staat zou zijn, want ik had echt goede benen'', voegt Vansummeren eraan toe. ,,Vandaar dat ik er op drie ronden van het einde zelf de beuk ingegooid heb, toen de koers naar mijn gevoelen te lang gesloten bleef.''

,,Eerst probeerde ik zelf weg te rijden, daarna moest ik het onderste uit de kan halen om Lagutin niet te laten wegrijden. Zo kwam het tot een spurt'', zegt Vansummeren. ,,Maar Lagutin was net een maatje te groot voor mij."