BRUSSEL - De holding Bois Sauvage realiseerde in het eerste halfjaar ruim 21,3 miljoen euro nettowinst. Dat is 37 procent minder dan de 33,6 miljoen van vorig jaar. Bois Sauvage boekte driekwart minder meerwaarden, vandaar de terugval. Het recurrent resultaat verbeterde met 14 procent.
De winst per aandeel zakte met 41% tot 14 euro. De intrinsieke waarde van het aandeel bedroeg op 30 juni 306 euro.

De holding van Guy Paquot realiseerde het voorbije halfjaar 5,78 miljoen meerwaarden, tegen 24,3 miljoen over de eerste zes maanden van 2005. Toen kon de holding dankzij de beurshausse de waarde van de participaties in Fortis, Delhaize en Electrabel optrekken in de boeken en boekte ze een meerwaarde op de verkoop van 2 residentiële vastgoedprojecten in Florida.

Het recurrente resultaat verbeterde met 14% tot 17 miljoen euro. De bijdrage van de participaties waar vermogensmutatie wordt op toegepast dikte 171% aan tot 6,96 miljoen. ,,Group Fauchon draaide break-even, terwijl er vorig jaar een verlies was'', legt secretaris Laurent Puissant uit. Bois Sauvage heeft een belang van 36% in deze Franse verdeler van luxevoedingsartikelen.

Neuhaus

Bois Sauvage investeerde het voorbije halfjaar 51,5 miljoen euro. Daarvan komt 20,5 miljoen op rekening van het uitkoopbod op pralinefabrikant Neuhaus. Daarnaast verhoogde Bois Sauvage voor 13,3 miljoen haar belang in Parfimmo van 33,3% tot 50% op het moment dat Axa uistapte. Parfimmo heeft een belang van 3% in materiaaltechnologiegroep Umicore.

Verder investeerde de holding 5,8 miljoen in Satair, een Deense groep die logistieke diensten en onderdelen levert voor het onderhoud en de constructie van vliegtuigen. Bois Sauvage investeerde ook 1,4 miljoen in Parfina, dat het omschrijft als een portefeuillemaatschappij.

2007

Bois Sauvage verwacht dat het recurrente resultaat over heel 2006 hoger zal liggen dan over 2005. Het nettoresultaat zal afhangen van de ontwikkeling van de beursmarkten. Puissant verwacht in de tweede jaarhelft voor 20 tot 30 miljoen euro investeringen. ,,Al kan een deel daarvan ook in 2007 gebeuren.''