Duizenden herdenken op Ground Zero de aanslagen van vijf jaar geleden
Foto: epa
NEW YORK - Met een herdenkingsplechtigheid op Ground Zero hebben maandag duizenden nabestaanden van de slachtoffers de vijfde verjaardag van de terreuraanslagen op het World Trade Center in New York herdacht.
Twee minuten stilte, om 8.46 uur plaatselijke tijd en om 09.03 uur, herinnerden aan het tijdstip dat de beide vliegtuigen zich in de tweelingstorens boorden. Enkel de klokken luidden.

Partners van de slachtoffers lazen de namen van de 2.749 doden voor. Vele aanwezigen vochten tegen de tranen. Anderen droegen foto’s van hun geliefde mee en legden bloemen in het waterbekken, dat aan de fundamenten van de twee torens werd opgetrokken.

Bij de plechtigheid waren ook de Amerikaanse president George W. Bush en zijn echtgenote Laura aanwezig. Bush had aan het begin van de herdenkingen zondagavond (plaatselijke tijd) in New York twee kransen neergelegd. In navolging van de ceremonie op Ground Zero zal Bush de herdenkingsplechtigheden op de crashplaatsen in Shanksville in de staat Pennsylvania en het Pentagon bezoeken.