Gezin in Trieste leeft jarenlang op afvalberg
Foto: rr
Een 64-jarige gepensioneerde vrouw en haar twee zonen van 36 en 32 hebben zich in de Italiaanse stad Trieste jarenlang van de buitenwereld afgezonderd en zich onder precaire hygiënische omstandigheden in hun woning opgesloten.

De politie werd met een huiveringwekkend beeld geconfronteerd. De familie had tussen bergen afval geleefd en vertoonde verwondingen en littekens, vermoedelijk veroorzaakt door beten van ratten. Dat berichtte de krant Il Messaggero maandag.

,,De aanblik was ongelooflijk. We moesten zelfs de brandweer en desinfectiediensten oproepen om de woning te reinigen", zei de chef van de bevoegde carabinieri, Ivano Fraticelli.

De politieagenten waren door de buren verwittigd omdat de stank uit de aanpalende woning niet meer te harden was. De familie had na de dood van de vader om een nog ongekende reden beslist zich in de woning terug te trekken. Levensmiddelen kregen ze van vrijwillige helpers van de parochie, die regelmatig zakken met eten voor de huisdeur achterlieten.

26 jaar isolatie

Pas enkele dagen eerder was bekendgeraakt dat een 56-jarige Italiaanse uit angst voor dodelijke ziektekiemen 26 jaar lang in volledige isolatie had geleefd. De vrouw uit Macerata in de omgeving van Ancona bracht de helft van haar leven door in een onverluchte woning, de venster- en deurspleten waren met kleefband verzegeld.

De duidelijk psychisch gestoorde vrouw nam tijdens haar vrijwillige gevangenschap enkel homogeen voedsel tot zich, woog nog slechts 30 kilogram en had twee meter lang haar, toen de politie in haar naar verrottingsgeur stinkende vesting binnendrong.