BRUSSEL - Uitgevers Maatschappij NV, een zusterbedrijf van Sanoma Magazines Belgium, heeft met terugwerkende kracht vanaf 1 september EPN International NV in België overgenomen. De partijen wensen de overnameprijs niet vrij te geven, zo kondigden ze maandag aan. Het huidige management van EPN International blijft in functie.
EPN International, gevestigd in Pulderbos, is in België een belangrijke uitgever in het huis- en decoratiesegment en marktleider in de groen- en hobbysector. De maatschappij geeft 17 tijdschriften uit in België en Nederland. Daar werkt ook het merendeel van de 45 personeelsleden.

In Duitsland en Frankrijk heeft EPN International enkele kleine spin-off bedrijven. De geconsolideerde omzet in 2005 bedroeg 10,6 miljoen euro.

EPN International’s portfolio omvat succesvolle magazinemerken zoals ’Special Wonen Engelse Stijl’, ’Special Decoreren’ en ’Special Bloemschikken’ en is complementair aan het portfolio van Uitgevers Maatschappij, dat lifestyle magazines als ’Loving You’, ’Attitude’ en ’CommunieKrant’ uitgeeft.

Met deze overname versterkt Uitgevers Maatschappij haar positie in het nichesegment van de magazines.