BAGDAD - Bij een aanslag op een rekruteringscentrum van het Iraakse leger in Bagdad zouden maandag zeker zestien doden en zeven gewonden gevallen. Een minibusje werd bij de poort van het centrum tot ontploffing gebracht. Het exacte aantal slachtoffers varieerd naargelang de bron.
Een andere aanslag, die was gericht tegen een Amerikaans legerkonvooi, kostte maandag vier burgers het leven, zei de politie. De Amerikanen zouden bij deze aanslag - die werd gepleegd door een geparkeerde auto op te blazen - niet gewond zijn geraakt. Wel raakten zes Irakezen gewond, onder wie een kind.

Sinds zondagavond zijn in Noord-Irak en Bagdad zeker negen mensen doodgeschoten. In het noorden van het land werd een bus met oliewerkers overvallen. Vier inzittenden werden gedood. In Bagdad kwamen bij twee schietpartijen in totaal vier mensen om; wie twee politieagenten en twee medewerkers van een telefoonbedrijf. Ook werden in Bagdad de lichamen van twee geëxecuteerde mannen gevonden. In de stad Kut werd een politieagent in zijn eigen huis doodgeschoten.