SALZBURG/LONDEN - Bij een busongeluk in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn gisteren vijf Britten om het leven gekomen. Meer dan veertig mensen raakten gewond.
Volgens de voorlopige gegevens ligt een mislukt inhaalmanoeuvre aan de basis van het ongeluk. Ter hoogte van Dürrnberg nabij Hallein begon een klein busje een grotere bus in een bocht links in te halen. Er daagde een tegenligger op, zodat de bestuurder van de kleine bus het stuur naar rechts gooide, de tegenligger schampte en tegen de grotere bus aanknalde. Die grotere bus stortte dertig meter naar beneden in een zestig meter diep ravijn. Meerdere inzittenden werden uit het voertuig geslingerd.

Vijf Britten overleefden het ongeval niet. Vier overleden ter plaatse, de vijfde op weg naar het ziekenhuis. Er waren 44 gewonden, van wie er enkelen erg aan toe zijn. Eén van de gewonden kon pas een uur na het ongeval uit het wrak worden gehaald. Meerdere inzittenden verkeerden in shocktoestand. De bestuurster van de tegenligger raakte ook licht gewond, de veroorzaker van het ongeval bleef ongedeerd.

De bus vervoerde overwegend Britse toeristen, maar ook Russen en Duitsers.