BRUSSEL - Op de televisiezenders VT4 en RTBF werd de uitzending van de voetbalmatch Benfica - Anderlecht (1-0) een uur lang onderbroken. Volgens beide zenders ging het niet om een technisch falen, maar om een probleem tussen Benfica en de vennootschap die houder was van de televisierechten van de match.
,,Het probleem ligt noch bij ons, noch bij de RTBF maar situeert zich duidelijk in Portugal'', zegt Christine Maes, woordvoerster van VT4. ,,Wij hebben het bedrag dat we verschuldigd waren gestort aan de vennootschap die de televisierechten heeft van die match.''

Maar blijkbaar was Benfica zelf niet tevreden met wat die vennootschap aan haar heeft doorgestort en heeft de club eenzijdig beslist om de uitzending stil te leggen. Maes wil niet specifiëren hoeveel VT4 voor de uitzendrechten heeft betaald, maar benadrukt dat VT4 al zijn verplichtingen heeft vervuld om de beelden te kunnen krijgen.

Hoewel VT4 en RTBF beseffen dat het probleem bij de lokale rechtenhouder Joachim Oliveira en Benfica ligt, stellen ze het Duitse bedrijf Global Sportnet Sportmarketing GmbH in gebreke.