Bush krijgt steun van senator John McCain
PENSACOLA - De Amerikaanse President George W. Bush heeft de steun van zijn oude rivaal John Mc Cain verworven om de kiezers van de staat Florida voor zich te winnen. Florida is één van de sleutelstaten voor de presidentiële verkiezingen van 2 november.
De oorlog in Irak had een juiste en nobele oorzaak; en Amerika, de wereld en Irak zijn een betere plaats geworden sinds de val van Saddam Hoessein'', zei McCain. Het Witte Huis complimenteerde McCain en zei dat de senator integriteit, moed en vastberadenheid belichaamt. ,,Het is dan ook een grote eer om hem aan onze zijde te hebben'', aldus Bush.

De voorbije vier jaar was John McCain het nochtans regelmatig oneens met Bush, onder andere over de gevoerde fiscale politiek.

Ook in New Mexico en Arizona, twee andere sleutelstaten waar McCain grote populariteit geniet, zal John McCain Bush vergezellen in de strijd om het presidentschap.

Powell niet naar partijconventie Republikeinen Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zal dan weer niet aanwezig zijn bij Republikeinse partijconventie, van 30 augustus tot 2 september in New York, waar president George Bush officieel kandidaat wordt voor een nieuwe ambtstermijn. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder zijn Powell en andere kabinetsleden door het Witte Huis opgedragen de conventie niet bij te wonen. ,,Dat is de gebruikelijke praktijk'', aldus de woordvoerder gisteren.

Powell is als gematigd Republikein populair onder zowel Republikeinen als Democraten. Meningsverschillen tussen Powell en Bush en zijn conservatieve adviseurs leiden soms tot spanningen in de regering. Zo is Powell een voorstander van abortus en positieve discriminatie.