GAZA - Twaalf Palestijnen zijn vanmorgen gewond geraakt bij een raketaanval door een Israëlische helikopter op een vluchtelingenkamp van Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook. Volgens de dokters zijn minstens drie gewonden in kritieke toestand. Verschillende gewonden waren gewapend.
Even voor het afvuren van de raket werden een twintigtal Israëlische tanks, jeeps en bulldozers aan de rand van het kamp gesignaleerd. Zij vernietigden vandaaruit enkele huizen. In de buurt werden ook vuurgevechten tussen Israëlische soldaten en gewapende mannen gehoord.

Autobom

Vandaag ontplofte ook een autobom bij een controlepost van het Israëlische leger op de grens met de Westelijke Jordaanoever, ten noorden van Jeruzalem. Dat hebben Israëlische autoriteiten gemeld.

Minstens zeven mensen raakten gewond. Eén van de slachtoffers zou er erg aan toe zijn.

Het is niet meteen duidelijk of het om de ontploffing van een bomauto gaat. De wagen zou ook springstof voor een aanslag kunnen hebben vervoerd. De controlepost was opgesteld omdat er aanwijzingen waren voor een op til zijnde Palestijnse aanslag.

De Al-Aqsa Martelarenbrigades, de gewapende arm van de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Yasser Arafat, hebben de aanslag intussen opgeëist.