BAGDAD/BAQUBAH - Bij een bomaanslag op een politiebureau in de Noord-Iraakse plaats Baqubah is gisteravond een Amerikaanse militair om het leven gekomen. Twee andere Amerikanen raakten gewond, aldus een militaire woordvoerder. In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanmorgen twee bommen ontploft. Dat meldt de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Over slachtoffers of schade is nog niets bekend.
De soldaten gisteravond werden volgens een Amerikaanse legerwoordvoerder om 20 uur geraakt door een bom. Eerder had een Iraakse politieman al bevestigd dat een Amerikaan gewond was geraakt bij een aanval op een politiepost.

De Amerikaanse troepen hebben het gebied omsingeld en de straten die naar het politiestation leiden, afgesloten. In de regio rond Baqubah waren er de laatste weken herhaalde guerilla-aanvallen tegen de Amerikaanse soldaten.

Explosies vanmorgen

De springtuigen vanmorgen gingen af in de wijk Salhija, waar zich de Iraakse radio, het ministerie van Justitie en de Britse ambassade bevinden. De ambassade is niet getroffen.

Op het ministerie van Justitie worden vandaag acht leden van het Iraakse Hooggerechtshof ingezworen. Onder Saddam Hoessein waren ze omwille van hun onafhankelijke rechtspraak uit hun ambt verwijderd.