LUIK - De tiende editie van het Nandrin festival heeft voor een ware volkstoeloop gezorgd. Volgens de organisatoren woonden in totaal ongeveer 35.000 personen de concerten vrijdag, zaterdag en zondag op het Templiersplein in Nandrin bij.
In 2002 lokte het festival, met de Simple Minds als hoofdact, al 23.000 mensen, over de gehele periode van drie dagen. Dit jaar werd dat record moeiteloos verpulverd. Zo'n 5.000 muziekliefhebbers kwamen vrijdag opdagen voor de 'soirée DJ et techno'. Zaterdag verzamelden meer dan 12.000 festivalgangers op het terrein, de opkomst van zondag werd geschat op 15.000 toehoorders.

De grote namen op de affiche, ZZ Top en Deep Purple, brachten heel wat volk op de been, maar ook de groepen die in de tent speelden zoals Gauffau Suc en Kyo, konden de aanwezigen bekoren. ,,De algemene balans van het festival is in elk geval positief'', verklaarde een van de organisatoren, Michel Lemmens, gisteravond. ,,Er was enorm veel volk, maar er hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan en niemand is gewond geraakt of onwel geworden.''

Wel hebben de uitzonderlijke weersomstandigheden zoals verwacht het drankverbruik enorm de hoogte in gejaagd. Zaterdagavond waren de voorraden al uitgeput. ,,Op die ene avond hebben we ongeveer evenveel verkocht als vorig jaar gedurende de drie dagen van het festival en het concert van Garou'', aldus Michel Lemmens.