PONTOISE - De Franse politie heeft zondagochtend een 27-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht van de bloedige roofoverval op een bank in een noordelijke voorstad van Parijs zaterdag. De bankroof in Cergy-Pontoise kostte zaterdag aan drie personen het leven. Drie mensen liepen zware verwondingen op, vier raakten licht gewond.
De overvaller, die een pruik droeg en als vrouw gekleed was, ging rond openingstijd het filiaal van de Caisse d'épargne binnen, waar hij een tiental mensen in gijzeling nam. Hij bond zijn gijzelaars vast en vuurde enkele schoten af, die de filiaalhouder en een personeelslid dodelijk troffen en een ander zwaar verwondden.

Na het verlaten van de bank, enkele uren na het begin van de overval, schoot de overvaller op twee automobilisten die weigerden hun auto af te staan. Een van de bestuurders kwam daarbij om het leven en twee mensen raakten zwaar gewond. De dader, die door een aanrijding met een van de auto's gewond was geraakt, ging er vervolgens te voet van door, zonder geld te hebben buitgemaakt. De twee gijzelaars die hij uit de bank had meegesleept, hadden toen inmiddels weten te vluchten.

Rond 06.30 uur zondagochtend kon de politie de man aanhouden in Persan-Beaumont, in de buurt van Versailles. Hij verbleef daar in de woning van zijn vriendin. Hij verzette zich niet bij zijn aanhouding, zegt de politie.

De gewonde dader had in de loop van de avond hulp gezocht van een bewoner van Neuville, waarbij hij beweerde een verkeersongeluk te hebben gehad. De bewoner vertrouwde het niet en belde de politie. Die wist de taxichauffeur op te sporen die de 27-jarige verdachte van Neuville naar Persan had vervoerd, waarna de agenten tot de arrestatie van de man over konden gaan.