LUANDA - Een overval op een trein met Angolese oorlogsvluchtelingen heeft vermoedelijk meer dan honderd mensen het leven gekost. Volgens het katholieke radiostation Ecclesia kwamen 93 vluchtelingen om het leven en raakten er 146 gewond. De autoriteiten gaan ervan uit dat er nog meer slachtoffers in de smeulende resten van de trein worden gevonden en dat het dodental tot boven de honderd zal stijgen.
De trein reed vrijdag zo'n 130 kilometer ten zuidoosten van de Angolese hoofdstad Luanda op een mijn die daar door overvallers was geplaatst. De trein ontspoorde en vloog in brand, waarna gewapende mannen al schietend de wagons binnendrongen. De trein was met meer dan 500 passagiers uit de hoofdstad op weg naar de noordwestelijke stad Dondo.

Benzine

Behalve treinstellen voor passagiers, telde de trein ook enkele goederenwagons. Twee daarvan zouden met benzine zijn gevuld. Toen die zijn ontploft, vlogen ook de treinstellen met de vluchtelingen in brand. Zondag waren de vlammen nog steeds niet gedoofd. De doden worden in een massagraf naast het spoor begraven.