AMMAN - In Jordanië zijn zondag vier leden van een islamitische oppositiepartij opgepakt die vrijdag naar het huis van de familie van Abu Musab Al-Zarqawi waren geweest om haar te condoleren. De terroristenleider Al-Zarqawi werd donderdag in Irak gedood.

Het gaat om Mohammed Abu Fares, Jaafar al-Hourani, Ali Abu Sukkar en Ibrahim al-Mashwakhi, liet de partijleider van het Islamitische Actiefront, de politieke tak van de fundamentalistische Moslimbroederschap, aan het persbureau Associated Press weten. Volgens een regeringswoordvoerder hebben de parlementariërs de wet overtreden door met hun daden en uitlatingen voor verdeeldheid te zorgen onder de Jordaniërs.

Het bezoek van de vier werd zondag in het Jordaanse parlement veroordeeld. Ook de uitspraak van Fares, die Al-Zarqawi in een preek een martelaar noemde, stuitte op kritiek.

Jordanië is nog altijd zeer verbolgen over de aanslagen op hotels in Amman afgelopen november, waarbij zestig burgers omkwamen. Deze aanslagen werden opgeëist door Al-Qaida in Irak, de organisatie van Al-Zarqawi.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig