Moeder Boonen vraagt in open brief om begrip en respect voor haar zoon
Foto: tomboonen.com
In een open brief op de website van wielrenner Tom Boonen vraagt zijn moeder, Agnes, om meer begrip en respect voor haar zoon.
'Als ouders heb je van nature het instinct om je kinderen in bescherming te nemen. Bij Tom zijn twee armen niet genoeg. Je kan je als mens wapenen tegen allerlei zaken, maar als ze aan je kinderen zitten ben je machteloos. Daarom wil ik in deze open brief om begrip vragen. Tom heeft een fout gemaakt waar hij nu zwaar voor boet. Geeft deze fout het recht om hem te gebruiken als schietschijf voor al die explosieve woorden en meningen', vraagt de moeder van Boonen zich af.

'Hij heeft nu om professionele hulp gevraagd en het is een vechter. Geef hem daarom de ruimte om in alle rust verder te gaan. Ik weet wel dat hoge bomen veel wind vangen, maar hier is al sprake van een echte orkaan. We hebben altijd alles over ons heen laten gaan. Met de kracht en liefde van ons gezin en familie hebben we al vele stormen getrotseerd, maar laat het a.u.b menselijk blijven. Met verdriet en onmacht proberen we dit nu ook weer samen te dragen, maar de strijd is oneerlijk', klinkt het verder.

'Als moeder vraag ik om achter dit negatief verhaal een spiegel te houden en in de weerkaatsing zul je dan die andere 364 dagen zien dat hij er was om ons op een voorbeeldige manier te plezieren en onvergetelijke dagen te bezorgen. Leg deze dagen in de balans met die ene negatieve uitschuiver en geef hem de kans en steun die op dit moment broodnodig is. Dan wordt de wereld, waar het gemakkelijker is om atomen te splitsen dan vooroordelen weg te werken, voor Tom, Lore en de familie weer leefbaar en rustig. Zo krijgen we ruimte om de moedeloosheid en droefheid achter ons te laten en kunnen we verder met ons leven', besluit mama Boonen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig