'Geheime vergadering' vond plaats in Wevelgem
De vergadering werd gehouden in de gebouwen van Quick Step in Wevelgem Foto: belga
De 'geheime vergadering' tussen Boonen en de ploegleiding van wielerteam Quick Step vond maandagavond plaats op de hoofdzetel van Quick Step in Wevelgem.
Frans De Cock, de voormalige CEO van Unilin, het moederbedrijf van de laminaatfabrikant, vertelde maandagmiddag al dat de vergadering in de vooravond zou plaatsvinden op een geheime locatie. Later bleek het om de hoofdzetel van Quick Step in Wevelgem te gaan.

Een grote groep cameraploegen, fotografen en journalisten had maandagmiddag postgevat aan de kantoren van Quick Step in Wielsbeke. Frans De Cock stapte in de namiddag naar buiten en riep de verzamelde pers binnen. 'Eigenlijk heb ik niets te vertellen en er zal hier ook geen nieuws te rapen vallen', vertelde hij.

'Ik wou jullie dat toch meedelen. De fameuze vergadering heeft zeker hier niet plaats. Er is inderdaad een meeting maar die zal vanavond pas doorgaan op een locatie die wij liever geheim houden. De kans bestaat dat we er dan al uitkomen. Is dat niet het geval dan gaan we de zaak vrijdag verder bespreken. Ik vertrek immers dinsdag naar Amerika voor een korte zakenreis, die niets te maken heeft met de zaak Boonen', aldus De Cock.

Tijdens het overleg werd dus beslist om Boonen niet te ontslaan. De ex-wereldkampioen blijft wel voor onbepaalde tijd geschorst. Hij zal zich ook intensief moeten laten begeleiden voor zijn drugprobleem en mag zich aan een boete verwachten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig