TERNAT - De vestiging van het koeriersbedrijf DHL in Ternat is vanmorgen ontruimd omdat de voorbije nacht rond 1 uur bij het breken van een colli de giftige stof pyridine was vrijgekomen. Rond 12 uur waren al drie werknemers voor controle naar het ziekenhuis van Jette gestuurd. Een gespecialiseerde firma komt deze namiddag het goedje opruimen, waarna iedereen terug aan de slag zal kunnen.

,,De colli met 2 liter pyridine is rond 1 uur gevallen en opengescheurd. De nachtploeg is desondanks gewoon blijven doorwerken. Pas rond 6.30 uur bij de aankomst van werknemers van het comité voor veiligheid, die deel uitmaakten van de ochtendploeg, is het initiatief genomen om de brandweer te verwittigen’’, aldus Bruno Vandenbroeck, brandweercommandant van Asse. ,,Wij hebben onmiddellijk beslist het gebouw te ontruimen en te verluchten.’’

Een ploeg van artsen onderzocht vervolgens de ongeveer 30 werknemers van de ochtendploeg. Twee mensen werden voor controle naar het ziekenhuis gestuurd. ,,De mensen die 's nachts gewerkt hadden, werden telefonisch gecontacteerd met de vraag zich bij gezondheidsproblemen naar het ziekenhuis van Jette te begeven, waar de hulpverlening gecoördineerd wordt. Ondertussen hebben al twee onder hen zich aangemeld bij de DHL-vestiging in Ternat. Eén persoon werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis’’, aldus nog Vandenbroeck.