Catllywood, een dvd voor en door katten
In België werden er van de dvd 10.000 exemplaren uitgebracht. Foto: rr
Na de trouwste viervoeters van de mens, de hond, krijgen nu ook katten binnenkort een eigen film. Het project, Catllywood gedoopt, zou in de loop van 2007 gecommercialiseerd worden, zo zegt bedenker Sylvain Bayart. Dogllywood, de eerste dvd voor honden en door honden, kwam eind 2005 al op de markt.

De film, die 60 minuten duurt en vervolgens automatisch opnieuw wordt afgespeeld, ''moet verstrooiing brengen voor honden''. Het is onder meer de bedoeling om de honden bezig te houden wanneer hun baasje buitenshuis is, maar de film kan ook gebruikt worden om pups te laten wennen aan alledaagse geluiden. In de film, die in ''woeftaal'' wordt gedraaid, zijn een vijftigtal honden te zien die op verschillende plekken samen spelen, legt Bayart uit. ''Het project bestond al in Japan en de Verenigde Staten, maar was een beetje amateuristisch. Wij hebben negen maanden aan de dvd gewerkt en deden daarvoor onder meer beroep op dierenartsen'', vervolgt hij.

Dogllywood 2

In België werden er van de dvd 10.000 exemplaren uitgebracht. Het succes is zo groot dat er nu zelfs wordt gewerkt aan een Dogllywood 2. De firma Toutout Production uit Lettelingen wil zich eveneens ontfermen over Catllywood. ''Het gaat om hetzelfde principe, maar dan voor katten'', verduidelijkt Bayart, die er aan toevoegt dat de film in ''miauwtaal'' wordt gedraaid. De makers zijn momenteel naarstig op zoek naar ''acteurs''. Op 22 en 23 april (tussen 10.00 uur en 12.00 uur en tussen 17.00 uur en 19.00 uur) zal er in het kader van het Animalia salon in de Luikse Halles des Foires een pré-casting voor honden en katten doorgaan. ''Wij zoeken sociale dieren, die goed kunnen opschieten met andere dieren. Het zou nog beter zijn, indien ze net dat beetje extra hebben'', besluit Sylvain Bayart. Beide dvd’s worden zowel in Wallonië als in Vlaanderen uitgebracht en verkocht.