Magnus Bäckstedt wint Parijs-Roubaix
Foto: gia
ROUBAIX - De Zweed Magnus Bäckstedt heeft zondag Parijs-Roubaix gewonnen voor de Nederlander Tristan Hoffman en de Brit Roger Hammond. Johan Museeuw en Peter Van Petegem werden in de finale allebei achteruit geslagen door pech en eindigden vijfde en zesde.

Om elf uur zondagochtend vertrokken 197 renners in Compiègne voor de 102de Parijs-Roubaix. Na het beruchte Bos van Wallers bleef een kopgroep over van 38 man. Johan Museeuw ontsnapte even op 50 kilometer voor het einde maar liet zich inlopen. Hierdoor bleef een groep over van 15 man die daarna aangroeide tot 30 man.
In de finale liet vooral Leif Hoste zich eerst opmerken. Door pech moesten Van Petegem en Museeuw achtervolgen. Bäckstedt, Hoffman, Cancellara en Hammond, vier outsiders, streden voor de overwinning. De achtervolgers slaagden er niet meer in om de kopgroep in te halen.
Magnus Bäckstedt won de spurt op de vélodrome. Tristan Hoffman was tweede voor Hammond. Museeuw en Van Petegem reden hand in hand over de meet als vijfde en zesde. Een geëmotioneerde Museeuw liet na de aankomst de tranen de vrije loop.

  • Klik hier voor het live-verslag
  • Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

    Lees gratis ›

    Vul je e-mailadres en wachtwoord in