Dinsdag wordt in Brussel het woordenboekje "Agalevsicon" voorgesteld. Zo meldt Luc Versteylen, de man achter de beweging Agalev, waaruit later de gelijknamige politieke partij groeide die later tot Groen! omgevormd werd. De voorstelling gebeurt in aanwezigheid van Vlaams cultuurminister Bert Anciaux, die de uitgave ondersteunde.
In de Brouwerij van Viersel vindt men "al sinds de jaren zeventig dat leven en dood, lichaan en liefde 'groener' moeten gezegd worden: duidelijk maar zonder brutaal te zijn, eerbiedig maar zonder ontwijkend te blijven. Zo wordt het Hollandse 'neuken' vertaald in 'innig zijn' en 'doodgeboren' in 'voorbarig overleden'", zegt Versteylen.

Het Agalevsicon is vooral een Vlaams woordenboekje tegen de verhollandsing en verengelsing van onze taal, aldus nog Luc Versteylen. Met de woorden uit het woordenboekje wordt op 21 maart "met steun van burgemeester Patrick Janssens" in het Antwerpse provinciehuis een "Kleine Dictee van de Nederlandse Taal". Dat is een week later dan het Groot Dictee. De winnaar wordt "Laureaat van de Opvrolijking en Vertedering van Vlaanderen", zegt Versteylen. .