Weekendverkeer eist twaalf doden
In Onhaye botste een wagen met vier jongeren frontaal op een boom Foto: EDA
BRUSSEL - Een 59-jarige vrouw uit Ronse is zondag bezweken aan de verwondingen die ze in de nacht van zaterdag op zondag bij een verkeersongeval in het Oost-Vlaamse Nazareth had opgelopen. De weekendbalans van het aantal verkeersdoden komt hiermee op minstens twaalf.
Op het kruispunt van de N60 en de Grenadierstraat reed een 38-jarige man uit Gavere op de auto van het slachtoffer in, toen ze ofwel vertraagde ofwel net optrok aan een rood licht. De vrouw raakte zwaargewond. De automobilist die op haar inreed, is zijn rijbewijs voor een tijdje kwijt, aldus het Gentse parket. Mogelijk was hij in slaap gevallen. Hij had te veel gedronken. De verkeersdeskundige van het parket steldde vast dat er een groot verschil was qua snelheid tussen de twee voertuigen.

De meeste slachtoffers vielen bij een ongeval in Onhaye, in de provincie Namen. Daar kwam zondagochtend tussen 7 uur en 7.15 uur een wagen tegen een boom terecht. Geen van de vier inzittenden overleefde de klap. De slachtoffers zijn vier jongeren: drie jongens en een meisje.

In Oudenaarde botste een 27-jarige man uit Kortrijk vrijdagavond rond 23.15 uur tegen een geparkeerde wagen. De bestuurder werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Een volgende dodelijk ongeval gebeurde omstreeks 1 uur vrijdagnacht op de autosnelweg E19-E42 tussen Saint-Ghislain en Jemappes. Twee bestuurders waren er aan het racen en botsten tegen elkaar, waardoor een van beide bestuurders de controle over het stuur verloor. Hij knalde tegen de reling, ging enkele keren over de kop en maakte een zweefvlucht. De jongeman, een 26-jarige Fransman, eindigde ondersteboven en was op slag dood. Een van de twee passagiers in de wagen raakte lichtgewond. De bestuurder van de tweede wagen pleegde vluchtsmisdrijf.

Op de E313 in Wommelgem in de provincie Antwerpen kwam zaterdagmiddag een motorrijder om het leven. De man wilde op het laatste nippertje de afrit Wommelgem nemen en zigzagde tussen enkele auto's. Hij kwam ten val, werd weggeslingerd en knalde tegen een vangrail. Verschillende auto's moesten de man ontwijken, en botsten tegen elkaar. Eén bestuurster raakte daarbij licht gewond.

In Ernage (Gembloers) verongelukte een automobilist zaterdagmiddag. Op een weg met vier baanvakken reed hij over de witte lijn en botste hij op twee wagens die uit de andere richting kwamen. Twee andere personen raakten gewond.

Omstreeks 3.45 uur zaterdagnacht stierf een twintiger uit Neeroeteren (Maaseik) bij een zwaar verkeersongeval in Kinrooi. Hij zat als passagier in een personenauto, die tegen een boom te pletter sloeg. De bestuurder van de wagen, een twintiger uit Rotem (Dilsen-Stokkem), werd uit het wrak bevrijd en met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 5.30 uur zondagochtend gebeurde nog een ander dodelijk ongeval in Limburg. In Veulen bij Heers ging een man uit Sint-Truiden met zijn wagen uit de bocht, waarna het voertuig over de kop ging. De 21-jarige bestuurder overleed ter plaatse.

Een 50-jarige motorrijder is zondagmiddag in Trois Ponts, in de provincie Luik, om het leven gekomen bij een aanrijding met een auto. De motorrijder week van zijn traject af en reed tegen een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. De motor schoof onder de auto, die door een Nederlander bestuurd werd. De inzittenden van de auto waren na het ongeval in shock.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in