Jimmy Casper wint Driedaagse van West-Vlaanderen
Foto: vdb
De 28-jarige Fransman Jimmy Casper (Unibet.com) is de eindwinnaar van de vijfde editie van de Record-Driedaagse van West-Vlaanderen ’Johan Museeuw Classics’. In de derde en laatste etappe, over 182,5 kilometer met start en aankomst in Ichtegem, was Wouter Weylandt (Quick.Step) de snelste.
De 22-jarige Weylandt haalde het in de derde opeenvolgende massaspurt voor de Oostenrijker Jochen Summer en de Nederlander Stefan Van Dijk.

Al na goed tien kilometer wedstrijd trokken vijf renners ten aanval. Dat waren Glenn D’Hollander, Jarno Van Mingeroet, de Japanner Fumiyuki Beppu, de Wit-Rus Viktor Rapinski en de Australier Rhys Pollock. Zij kwamen tot een maximale voorsprong van zowat twee en een halve minuut. Bij het naderen van de bergzone werd het tempo in de grote groep opgedreven. De vijf vroege vluchters kregen op de Monteberg, na 67 kilometer koers, het gezelschap van nog eens dertig man. De rest volgde op een halve minuut.

Na de Kemmelberg, de laatste helling van de dag, smolt alles netjes samen. Een groep van 36, met leider Jimmy Casper in hun gezelschap, trok nog voor het ingaan van de vier plaatselijke omlopen, van elk tien kilometer, ten aanval maar kon ook niet uit de greep van het peloton blijven. De Brit Steven Cummings mocht in het gezelschap van de Fransman Cedric Vasseur de laatste veertig kilometer aansnijden.

Dit duo boekte een handvol seconden op het jagende peloton, waarin de troepen van Unibet.com de snelheid regelden. Zowel Vasseur als Cummings vormden geen enkel gevaar voor de leiderstrui van Casper zodat de groenwitte garde liet begaan. Meer dan een minuut voorsprong kregen de twee evenwel niet.

Bij het ingaan van de laatste ronde was alles weer samen. In de spurt werd Weylandt perfect naar voor gebracht door zijn ploeggenoten en maakte hij de klus zonder veel problemen af.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in