Pech voor RKC-doelman Erwin Lemmens. Tegen Heerenveen ging hij eerst fors in de fout, tien minuten voor affluiten moest hij met een gebroken neus voortijdig het veld verlaten.
Lemmens (30) botste zaterdag ongelukkig met Heerenveen-spits Petter Hansson. Diagnose: neus gebroken op drie plaatsen en twee barstjes rond de oogkas. ,,Even ging het licht uit’’, zegt Lemmens. ,,Ik ben daarna nog zelf van het veld gestrompeld, maar alles was wazig.’’

De oud-doelman van Beveren werd meteen per ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. ,,Voor hetzelfde geld kon ik dood geweest zijn. Gelukkig was er meteen een dokter die mijn neus kon rechtzetten. Normaal mogen die tampons morgen (vandaag, red.) uit mijn neus, maar als blijkt dat het been niet precies aansluit, moet ik onmiddellijk onder het mes.’’

Lemmens zal waarschijnlijk een tweetal weken niet spelen. ,,De trainer wil mij er vrijdag opnieuw bij. Ik wacht de dokterscontrole af, maar ik ga waarschijnlijk geen risico nemen. De week erop zijn we vrij, dan heb ik alle tijd om te herstellen.’’ In de ziekenboeg treft hij ondermeer onze landgenoot Jordan Remacle, die vorige week zijn rib heeft gebroken.

Het was overigens een echte pechdag voor Lemmens. Na een half uur liet hij een ongevaarlijk schot van diezelfde Hansson knullig door zijn handen glippen, goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

,,Ik ging inderdaad in de fout’’, heeft Lemmens toe. ,,Ik denk dat ik alle ongeluk in één wedstrijd heb gekregen.’’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in