VW-chef kondigt Volkswagen voor minder dan 8.000 euro aan
Foto: ap
Volkswagen wil in 2009 een wagen op de markt brengen voor minder dan 8.000 euro. Dat heeft Martin Winterkorn, de gedelegeerd bestuurder van het Duitse concern, gezegd in een interview met het vaktijdschrift Automobilwoche. De auto is wel uitsluitend voor de Duitse markt bestemd.
Bedoeling is een model te creëren ,,onder de Fox". Maar het wordt zeker niet zomaar een goedkope wagen. ,,Het wordt een Volkswagen in de beste zin van het woord".

Een auto tegen een nog scherpere prijs zou er bij Volkswagendochter Skoda moeten komen, en dat voor opkomende markten zoals Rusland en India waar nog veel groei mogelijk is. ,,Voor die regio’s hebben we een voertuig nodig dat zich in de prijsvork van omgerekend 6.000 tot 7.000 euro bevindt en toch naast veel ruimte nog een hoge mate aan robuuste en actuele techniek biedt", aldus Skoda-chef Detlef Wittig aan Automobilwoche.

Winterkorn wil bovendien de profielen van de verschillende VW-merken en hun respectieve geografische zwaartepunten duidelijker uitwerken dan totnogtoe het geval is. ,,De positionering van Skoda en Seat moet een beetje aangescherpt worden", luidt het. ,,Het doel voor Seat is duidelijk: zij moeten de nummer één in Spanje worden".

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in