James Brown krijgt tijdelijke rustplaats
Foto: goedefroit music
In Beech Island (South Carolina) is zaterdag het lichaam van soullegende James Brown bijgezet in een grafkelder in het huis van zijn dochter. De crypte is een voorlopige rustplaats voor Brown, in afwachting van de bouw van een mausoleum.
De legendarische zanger stierf op 25 december op 73-jarige leeftijd aan een longontsteking. Zijn zes volwassen kinderen en zijn levensgezellin kwamen in conflict met de vermogensbeheerder die Brown zelf had aangewezen, in verband met de erfenis. De familie stapte naar de rechtbank. Daardoor werd de bijzetting telkens opnieuw uitgesteld.

Mausoleum

De crypte zal vermoedelijk niet de laatste rustplaats van Brown zijn, meldde de krant Atlanta Journal-Constitution zaterdag. De stoffelijke resten kunnen later overgebracht worden naar een mausoleum dat volgens de wens van de overledene op het terrein van zijn landgoed in South Carolina gebouwd moet worden.

Browns laatste levenspartner, Tomi Rae Hynie, had kort na Kerstmis op een spoedige bijzetting aangedrongen. Het gebalsemde lichaam lag tot dusver op een geheime plaats opgebaard.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in