BRUSSEL - Charleroi was gisteravond in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Uleb Cup niet opgewassen tegen Estudiantes Madrid. De Spanjaarden domineerden de eerste drie kwarten en wonnen in Charleroi met 56-74.
Charleroi speelde onder meer met de gehavende Roel Moors (schouder) en Sacha Massot (hals). Bovendien moest het team twee spelers missen wegens blessure en nog eens twee wegens een schorsing.

Aan de rust stond Charleroi al 16 punten achter en in het begin van het derde kwart bedroeg de kloof zelfs 20 punten. 'Les Spirous' kwamen nog terug tot op 9 punten, maar daarna nam Madrid weer afstand. Uiteindelijk verloor Charleroi met 18 punten verschil.

De terugwedstrijd wordt volgende week dinsdag in Spanje gespeeld. Charleroi hoopt de geschorste Krupalija en Faison toch te kunnen opstellen, en wacht daarvoor op het antwoord eind deze week op het beroep van Charleroi. De twee spelers werden voor twee wedstrijden geschorst na de vechtpartij in de laatste poulewedstrijd in Varese.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig