GAZA - Het dodental van de Israëlische raid vanmorgen in het oosten van de bezette Gazastrook is opgelopen tot veertien. Het Israëlische leger bestookte onder meer de wijk al-Shijaiyeh, nabij het centrum van Gaza-stad. Israël wil met zijn acties een einde maken aan de Palestijnse aanvallen op haar nederzettingen.
Soldaten en tanks drongen vanmorgen de dichtbevolkte wijk van Gaza-stad binnen. Daarbij werden ze beschoten door Palestijnen. Israël kon naar eigen zeggen vijf schutters doden. Ook een Palestijnse politieman werd dodelijk getroffen.

Bij een ander incident op Palestijnse doelwitten in de stad Rafah kwamen twee Palestijnse mannen om het leven, onder wie een lid van de Palestijnse veiligheidsdiensten. Israëlische soldaten waren er volgens de Israëlische radio op zoek naar sporen van geheime tunnels, die de Palestijnen volgens Israël gebruiken om springstoffen en wapens te smokkelen.

De dood van de dertien Palestijnen brengt het aantal personen dat sinds het begin van de Intifada (september 2000) is gedood op 3.758. Onder hen zijn 2.815 Palestijnen en 875 Israëliërs.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in