NASHVILLE - Gewezen generaal Wesley Clark trekt zich terug uit de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Clarck trekt zijn conclusies na een nieuwe overwinning van senator John Kerry in de zuidelijke staten Tennessee en Virginia. John Edwards werd in beide staten tweede op ruime afstand van Kerry. Clark werd derde.
Kerry's dubbele overwinning zou wel eens beslissend kunnen zijn. Hij haalde tot nu toe een meerderheid van stemmen in twaalf van de veertien staten waar de democraten sinds half januari voorverkiezingen hebben georganiseerd.

Clark geeft op

De woordvoerder van Clarck deelde eerder vandaag al mee dat Clarck niet langer campagne voert om het voor de Democraten op te nemen tegen de Amerikaanse president George W. Bush. ,,Generaal Clark heeft beslist om de race te verlaten. Ik denk dat de belangrijkste reden hiervoor de overweldigende kracht van senator John Kerry is", aldus zijn woordvoerder. Er werd algemeen verwacht dat Clark in de zuidelijke staten meer stemmen zou halen dan het geval was. De ex-Navo-opperbevelhebber, die zijn campagne grotendeels op Tennessee en Virginia geconcentreerd had, bevestigde later tijdens een toespraak in Little Rock, Arkansas, zijn thuishaven, zijn opgave.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in