LOS ANGELES - Rapper Eminem zal tijdens de uitreiking van de Grammy's later deze maand een duet zingen met Elton John, fervent verdediger van de rechten van homoseksuelen. Dat heeft de organisatie die de Grammy's toekent, gisteren meegedeeld. Eminem is berucht om zijn antihomoteksten.
De uitreiking van de Grammy's heeft 21 februari in Los Angeles plaats. Eminem, die een week geleden in Rotterdam optrad, is voor vijf Grammy's genomineerd, waaronder die voor de beste cd en de beste rap-cd van het jaar. Volgens voorzitter Greene van de organiserende National Academy of Recording Arts and Sciences is het duet een gelegenheid 'om enkele van de muren van verdeeldheid die de woorden van Eminem helaas helpen opbouwen, af te breken'. Tegen de nominaties voor de rapper hebben duizenden mensen geprotesteerd.

Aan de krant Los Angeles Times zegt Elton John dat het idee voor het duet van Eminem afkomstig is. Hij wil een hand uitsteken naar de homoseksuelen en anderen personen die op 21 februari tegen hem willen demonstreren.

Elton John zei voorts dat hij een fan was van Eminem's muziek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in